The Witness of a Laywoman Engaged in Medical Missionary Work in Africa - Błeńska, Wanda (Annales Missiologici Posnanienses, 2015)
Dedykując 20 numer “Annales Missiologici Posnanienses” pamięci śp. Pani Doktor Wandzie Błeńskiej publikujemy tekst jednego z jej wystąpień, zachowanego w maszynopisie w archiwum rodzinnym Pani Doktor – za jego udostępnienie dziękujemy pani doktor Małgorzacie Pydzie. Referat ten został wygłoszony prawdopodobnie w latach sześćdziesiątych XX w., choć w chwili obecnej nie sposób ustalić dokładnej daty i miejsca jego powstania. Numery w nawiasach kwadratowych odnoszą się do numerów stron maszynopisu.