Bibliografia "Annales Missiologici Posnanienses" 2000-2012 - Osadnik, Patryk (Annales Missiologici Posnanienses, 2015)
Niniejsza bibliografia zawartości „Annales Missiologicae Posnanienses” uwzględnia wszystkie materiały opublikowane na łamach „Roczników”. Pominięto jedynie noty o autorach oraz informacje dołączane przez wydawcę. W trzech pierwszych numerach (tomy 11-13) materiał został podzielony przez wydawcę na rozdziały tematyczne. W nawiasach umieszczono ich proponowane nazwy. W kolejnych numerach (tomy 14-18) wydawca podzielił materiał na trzy kategorie: artykuły, kronikę i recenzje (Missionaria Bibliographica Selecta).