Bimaadiziwin Native American Approaches to the Mystery of Life - Peelman, Achiel (Annales Missiologici Posnanienses, 2014)
Studium skonstruowane jest wokół koncepcji Bimaadiziwin (w kulturze i języku ojibwe – pełnia życia). Ukazuje ono, w jaki sposób duchowość amerykańskiej ludności rodzimej może pomóc w głębszym zrozumieniu tajemnicy życia. Duchowość ta obejmuje m.in. pojęcia wizji, wszechinkluzywnych relacji oraz przestrzeni. Te rzeczywistości są związane z indiańskim światem duchowym. W unikalny sposób symbolizuje je obrzęd medicine wheel.