Analiza tematyczna ruchu zielonoświątkowego w ujęciu klasyfikacji dziesiętnej Deweya (KDD) - Stewart, Adam (Biblioteka, 2017)
Propozycje klasyfikacji dzieł dotyczących zagadnień ruchu zielonoświątkowego w najnowszym wydaniu klasyfikacji dziesiętnej Deweya (KDD) ujawniają wiele błędów w definicjach i historycznych pomyłek, które mogą wprowadzić spore zamieszanie przy ich katalogowaniu, jak również zmniejszyć możliwości dotarcia do odpowiednich dzieł poświęconych pentekostalizmowi tym użytkownikom bibliotek, którzy w swoich poszukiwaniach posługują się układem KDD. Artykuł identyfikuje źródła tych błędów, proponuje sposoby naprawcze i uzasadnia znaczenie regularnej współpracy między bibliotekarzami a specjalistami dziedzinowymi w celu zachowania maksymalnej precyzyjności systemu klasyfikacji zbiorów bibliotecznych i towarzyszącej mu odpowiedzialności społecznej.