Prasa dla dzieci i młodzieży 1824–1918 - Łopaczyk, Justyna (Biblioteka, 2019)
Recenzja. Prasa dla dzieci i młodzieży 1824–1918, Kraków: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego 2018, s. 362 (tom 1, ISBN 978-83-8084-181-9), s. 343 (tom 2, ISBN 978-83-8084-183-3), s. 306 (tom 3, ISBN 978-83-8084-185-7)