Biblioteka [w] transformacji. Materiały z VII ogólnopolskiej konferencji naukowej, Białystok, 14–15 września 2023 roku, [red. P. Chomik, I. Szymańska, W. Wróbel] Białystok: Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku 2024, ss. 325. ISBN 978-83-7431-804-4 - Theus, Monika (Biblioteka, 2025)
Recenzja książki: Biblioteka [w] transformacji. Materiały z VII ogólnopolskiej konferencji naukowej, Białystok, 14–15 września 2023 roku, [red. P. Chomik, I. Szymańska, W. Wróbel] Białystok: Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku 2024, ss. 325. ISBN 978-83-7431-804-4.