Recenzja książki Władysławy Szulakiewicz pt. Nauczyciele i ich edukacja. W kręgu idei lwowskiej pedeutologii, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, Toruń 2027, 337 s. - Chmielewski, Witold (Biuletyn Historii Wychowania, 2017)
.