Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej nt. „Zachować dla przyszłości. Sprawy oświaty, edukacji i nauki w przekazie prasowym XIX i XX wieku” - Krakowiak, Małgorzata (Biuletyn Historii Wychowania, 2016)
.