0 niektórych koncepcjach historii wychowania - jako dyscypliny naukowej w Polsce drugiej połowy XX wieku - Drynda, Danuta (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
0 niektórych koncepcjach historii wychowania - jako dyscypliny naukowej w Polsce drugiej połowy XX wieku