Franciszek Glura, Z dziejów szkolnictwa i oświaty w gostyńskiem, Gostyń 1993, Gostyńskie Towarzystwo Kulturalne - Hellwig, Jan (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Franciszek Glura, Z dziejów szkolnictwa i oświaty w gostyńskiem, Gostyń 1993, Gostyńskie Towarzystwo Kulturalne