Pedagogika ogólna. Tradycja — teraźniejszość — nowe wyzwania (materiały pokonferencyjne), red. Teresa Hejnicka-Bezwińska, Wydawnictwo Uczelniane WSP, Bydgoszcz 1995, ss. 329 - Leppert, Roman (Biuletyn Historii Wychowania, 1997)
.