Zenon Jasiński, Kazimierz Rędziński, Polscy uchodźcy i polskie szkoły w Czechach i na Morawach w czasie I wojny światowej, Instytut Nauk Pedagogicznych Uniwersytetu Opolskiego, Opole 1985, ss. 104 - Litwin, Andrzej (Biuletyn Historii Wychowania, 1997)
.