Stefania Walasek, Szkolnictwo średnie ogólnokształcące na ziemiach polskich w latach 1914-1923, Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 1996, ss. 26 - Apanel, Danuta (Biuletyn Historii Wychowania, 1997)
.