„Za małego wieku nauczyłam się...” - różne drogi kształcenia kobiet w epoce saskiej - Popiołek, Bożena (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
„Za małego wieku nauczyłam się...” - różne drogi kształcenia kobiet w epoce saskiej