Polacy z Korony i Litwy na studiach w jezuickim Wiirzburgu (1582- 1630) - Żołądź-Strzelczyk, Dorota (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Polacy z Korony i Litwy na studiach w jezuickim Wiirzburgu (1582- 1630)