Antoni Smołalski, Stosunki służbowe i warunki pracy nauczycieli w Polsce do 1939 r., Opole 1994, ss. 112 - Mielczarek, Ferdynand (Biuletyn Historii Wychowania, 1998)
Antoni Smołalski, Stosunki służbowe i warunki pracy nauczycieli w Polsce do 1939 r., Opole 1994, ss. 112