W rocznicę wydarzeń wrzesińskich i strajków szkolnych w zaborze pruskim - Jamrożek, Wiesław (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
W rocznicę wydarzeń wrzesińskich i strajków szkolnych w zaborze pruskim