Stanisław Kot — najwybitniejszy organizator badań historyczno-oświatowych okresu międzywojennego - Kabzińska, Łucja (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Stanisław Kot — najwybitniejszy organizator badań historyczno-oświatowych okresu międzywojennego