Trudna biografia człowieka niestrudzonego. Pamięci Ludwika Chmaja - pedagoga, historyka filozofii i kultury - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 1999)
Trudna biografia człowieka niestrudzonego. Pamięci Ludwika Chmaja - pedagoga, historyka filozofii i kultury.