Rodzina jako środowisko wychowawcze w czasach nowożytnych, red. K. Jakubiak, Bydgoszcz 1995, Wydawnictwo Uczelniane WSP, ss. 303 - Jundziłł, Juliusz (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Rodzina jako środowisko wychowawcze w czasach nowożytnych, red. K. Jakubiak, Bydgoszcz 1995, Wydawnictwo Uczelniane WSP, ss. 303