Rodzina w społeczeństwach antycznych i wczesnym chrześcijaństwie. Literatura, prawo, epigrafika, sztuka, red. J. JundziU, Bydgoszcz 1995, Wydawnictwo WSP, ss. 346 - Ossowska, Aldona (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Rodzina w społeczeństwach antycznych i wczesnym chrześcijaństwie. Literatura, prawo, epigrafika, sztuka, red. J. JundziU, Bydgoszcz 1995, Wydawnictwo WSP, ss. 346