Konferencja naukowa „Rodzina jako środowisko wychowawcze w czasach nowożytnych — koncepcje teoretyczne i praktyka - Błaszczyk, Ilona (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Konferencja naukowa „Rodzina jako środowisko wychowawcze w czasach nowożytnych — koncepcje teoretyczne i praktyka