Międzynarodowa konferencja naukowa: „Myśl edukacyjna w Galicji 1772-1918. Ciągłość i zmiana” Rzeszów 27-29 IV 1995 - Szulakiewicz, Władysława (Biuletyn Historii Wychowania, 1996)
Międzynarodowa konferencja naukowa: „Myśl edukacyjna w Galicji 1772-1918. Ciągłość i zmiana” Rzeszów 27-29 IV 1995