Łużyce po obu stronach Nysy (Die Lausitz auf beiden seiten der Neiße), pod red. Wiesława Jamrożka, Izabeli Kumor-Pilarczyk i Józefa Tarniowego, Żary 2011, ss. 192 - Fetzki, Tomasz (Biuletyn Historii Wychowania, 2011)
Łużyce po obu stronach Nysy (Die Lausitz auf beiden seiten der Neiße), pod red. Wiesława Jamrożka, Izabeli Kumor-Pilarczyk i Józefa Tarniowego, Żary 2011, ss. 192