Sprawozdanie z VII Zjazdu Pedagogicznego „Teoria a praktyka edukacyjna”, Toruń 20-21 września 2010 - Ratajczak, Krzysztof; Marciniak, Mateusz (Biuletyn Historii Wychowania, 2011)
Sprawozdanie z VII Zjazdu Pedagogicznego „Teoria a praktyka edukacyjna”, Toruń 20-21 września 2010