Sprawozdanie z Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Edukacja dorosłych na wsi: nowe – stare wyzwania” z okazji 90 lat ruchu Uniwersytetów Ludowych w Polsce - Gumuła, Teresa (Biuletyn Historii Wychowania, 2012)
Sprawozdanie z Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Edukacja dorosłych na wsi: nowe – stare wyzwania” z okazji 90 lat ruchu Uniwersytetów Ludowych w Polsce