Poglądy Biskupa Michała Klepacza na sytuację oświatowo-pedagogiczną okresu międzywojennego - Wieczorek, Edward (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Poglądy Biskupa Michała Klepacza na sytuację oświatowo-pedagogiczną okresu międzywojennego