Badania z zakresu historii wychowania w Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie - Gąsiorowski, Andrzej; Kicowska, Alicja (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Badania z zakresu historii wychowania w Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie