Humanistyka przełomu wieków, pod red. Józefa Kozieleckiego, Wydawnictwo Akademickie „Żak”, Warszawa 1999, ss. 417 - Kuczyńska, Ewa (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Humanistyka przełomu wieków, pod red. Józefa Kozieleckiego, Wydawnictwo Akademickie „Żak”, Warszawa 1999, ss. 417