Słownik filozofów polskich, pod red. Bolesława Andrzejewskiego i Romana Kozłowskiego, Poznań 1999, Wydawnictwo Fundacji Humaniora, ss. 228 - Moskalik, Urszula (Biuletyn Historii Wychowania, 2000)
Słownik filozofów polskich, pod red. Bolesława Andrzejewskiego i Romana Kozłowskiego, Poznań 1999, Wydawnictwo Fundacji Humaniora, ss. 228