Pierwsze Biennale Historyków Edukacji „Być dzieckiem w XVIII-XX wieku” Kielce - Święta Katarzyna, 25-26 września 2006 r. - Juchcińska-Giłka, Kamila; Nawrot-Borowska, Monika (Biuletyn Historii Wychowania, 2005)
.