Sprawozdanie z międzynarodowej konferencji „W kręgu rodziny epok dawnych. Rytmy życia – rytmy codzienności. Dzieciństwo”, Kraków, 17–18.10.2012 - Kabacińska-Łuczak, Katarzyna (Biuletyn Historii Wychowania, 2013)
.