Międzynarodowa konferencja naukowa „Historia wychowania w kształceniu nauczycieli, tradycje i współczesność - teoria i praktyka”. Kielce, 7 -8 kwietnia 2003 r. - Kowalska-Matelska, Joanna; Jankowiak, Robert (Biuletyn Historii Wychowania, 2003)
.