Miracula z „Żywota świętej Jadwigi”, księżnej Śląska jako źródło do dziejów wychowania - Ratajczak, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
Miracula z „Żywota świętej Jadwigi”, księżnej Śląska jako źródło do dziejów wychowania