W rocznicę śmierci Olgi i Andrzeja Małkowskich - twórców polskiego skautingu - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
W rocznicę śmierci Olgi i Andrzeja Małkowskich - twórców polskiego skautingu