Danuta Koźmian, Janusz Jędrzejewicz polityk i pedagog (1885-1951), Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin 2004, s. 171 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2004)
Danuta Koźmian, Janusz Jędrzejewicz polityk i pedagog (1885-1951), Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin 2004, s. 171