Roman Tomaszewski, W Polsce i na obczyźnie. Zarys dziejów szkolnictwa wojskowego 1939-1956, Wydawnictwo Adam Marszalek, Toruń 2006, ss. 279 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2007)
.