Johan Huizinga – „włóczęga intelektualny” (1872–1945). Wspomnienie o holenderskim dziejopisie w 65 rocznicę śmierci - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2010)
Johan Huizinga – „włóczęga intelektualny” (1872–1945). Wspomnienie o holenderskim dziejopisie w 65 rocznicę śmierci