Jerzy Besala, Miłość i strach. Dzieje uczuć kobiet i mężczyzn, tom I, Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2010, ss. 491 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2010)
Jerzy Besala, Miłość i strach. Dzieje uczuć kobiet i mężczyzn, tom I, Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2010, ss. 491 kobiet i mężczyzn, tom I, Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2010, ss. 491