Dawne zabawy dziecięce, red. Dorota Źołądź-Strzelczyk, Katarzyna Kabacińska, Wydawnictwo DiG & Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach, Kielce-Warszawa 2008, ss. 72 - Nowak-Kluczyński, Konrad (Biuletyn Historii Wychowania, 2010)
Dawne zabawy dziecięce, red. Dorota Źołądź-Strzelczyk, Katarzyna Kabacińska, Wydawnictwo DiG & Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach, Kielce-Warszawa 2008, ss. 72