„Wychowanie w rodzinie. Konteksty historyczne i współczesne” konferencja naukowa Uniwersytetu Wrocławskiego i Kolegium Karkonoskiego (Jelenia Góra – Szklarska Poręba, 27–28 maja 2010) - Stelmasiak, Izabela (Biuletyn Historii Wychowania, 2010)
„Wychowanie w rodzinie. Konteksty historyczne i współczesne” konferencja naukowa Uniwersytetu Wrocławskiego i Kolegium Karkonoskiego (Jelenia Góra – Szklarska Poręba, 27–28 maja 2010)