Św. Józef Kalasancjusz 1557-1648. Życie oddane wychowaniu. Jubileusz 450. rocznicy urodzin Założyciela pijarów, Wydawnictwo Polskiej Prowincji Zakonu Pijarów, Kraków 2008, ss. 93 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2008)
Św. Józef Kalasancjusz 1557-1648. Życie oddane wychowaniu. Jubileusz 450. rocznicy urodzin Założyciela pijarów, Wydawnictwo Polskiej Prowincji Zakonu Pijarów, Kraków 2008, ss. 93