Konferencja naukowa na temat „Uniwersytet ludowy w kształtowaniu środowiska lokalnego. Konteksty historyczne i teraźniejszość” - Janik-Komar, Joanna (Biuletyn Historii Wychowania, 2008)
Konferencja naukowa na temat „Uniwersytet ludowy w kształtowaniu środowiska lokalnego. Konteksty historyczne i teraźniejszość”