Sprawozdanie z XXII. Międzynarodowej Konferencji Naukowej Socialia 2018 – Ohrožení jedince v současné společnosti. Hradec Králové, 18–19 października 2018 r. - Brenk, Mikołaj; Nowak-Kluczyński, Konrad (Biuletyn Historii Wychowania, 2018)
Sprawozdanie z XXII. Międzynarodowej Konferencji NaukowejSocialia 2018 – Ohrožení jedince v současné společnosti. Hradec Králové, 18–19 października 2018 r.