Nowa monografia z historii szkolnictwa nowożytnego w krajach Rzeczpospolitej: Studia z dziejów edukacji w Rzeczypospolitej Obojga Narodów Korony i Litwy, red. K. Puchowski, J. Orzeł, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Wilanów 2019, ss. 301, il. - Ratajczak, Krzysztof (Biuletyn Historii Wychowania, 2020)
Recenzja