Edukacja równościowa. Tworzenie przestrzeni i warunków dla Innego, pod red. M. Obryckiej, G. Piekarskiego, M.A. Sałapaty, Oficyna Wydawnicza Impuls, Kraków 2020, ss. 692 - Głowacka-Sobiech, Edyta (Biuletyn Historii Wychowania, 2023)
Recenzja: Edukacja równościowa. Tworzenie przestrzeni i warunków dla Innego, pod red. M. Obryckiej, G. Piekarskiego, M.A. Sałapaty, Oficyna Wydawnicza Impuls, Kraków 2020, ss. 692