Co zostało z tamtych lat, czyli życie szkoły w dokumentach zapisane. Piotr Gołdyn, Źródła do dziejów szkolnictwa w XX wieku. Sprawozdania szkolne – protokoły rad pedagogicznych – kroniki szkolne, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Po - Białokur, Marek (Biuletyn Historii Wychowania, 2023)
Recenzja: Co zostało z tamtych lat, czyli życie szkoły w dokumentach zapisane. Piotr Gołdyn, Źródła do dziejów szkolnictwa w XX wieku. Sprawozdania szkolne – protokoły rad pedagogicznych – kroniki szkolne, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań 2019, ss. 180