Marcin Wasilewski, Chrestomatia pedagogiczna świata starożytnego(CHPS), Wyd. Akademia im. Jakuba z Paradyża, Gorzów Wielkopolski 2023, ss. 335 - Stawoska-Jundziłł, Bożena (Biuletyn Historii Wychowania, 2023)
Recenzja: Marcin Wasilewski, Chrestomatia pedagogiczna świata starożytnego (CHPS), Wyd. Akademia im. Jakuba z Paradyża, Gorzów Wielkopolski 2023, ss. 335.