„Salve lux post tenebras” Historia instytucji oświatowych w budynku dawnego gimnazjum św. Elżbiety przy ulicy Dawida we Wrocławiu, pod red. Jolanty SzablickiejŻak i Agnieszki Gryglewskiej - Kwiecień, Marcin (Biuletyn Historii Wychowania, 2016)
.