Badania nad Filozofią Pedagogii Józefa Hoene-Wrońskiego w czasopiśmiennictwie pedagogicznym w latach 1918 - 1939 - Sztobryn, Sławomir (Biuletyn Historii Wychowania, 1995)
Badania nad Filozofią Pedagogii Józefa Hoene-Wrońskiego w czasopiśmiennictwie pedagogicznym w latach 1918 - 1939